Etelä-Savon ammattiopiston joukkue osallistui kutsuttuina Venäjän kansallisiin ammattitaitokilpailuihin toukokuussa 2016 Krasnogorskissa Moskovan alueella. Esedun opiskelijat osallistujat kilpailun ulkopuolisina kutsukilpailijoina, joten he eivät voineet sijoittua kilpailuissa. Joukkueeseen kuuluivat hiusalan opiskelija Essi Puttonen, tarjoilijaopiskelija Noora Rautiainen sekä näiden opettajat Pirjo Saarinen ja Virpi Neuvonen sekä eksperttinä autokorikorjauksesta Vesa Pyrhönen ja muurauksen mestarikurssin ja muuraustarvikkeiden tuote-esittelyn kilpailujen yhteydessä järjestänyt Hannu Toivanen.

Opiskelijat suorituivat kilpailutehtävistä hyvin ja kokemus oli kaikille erittäin mielenkiintoinen. Ammattitaitokilpailut Venäjällä ovat tällä hetkellä kovassa nosteessa, ja Venäjällä järjestetäänkin World Skills -kilpailut vuonna 2019. Kansalliset kilpailut ovat suuri ja upea tapahtuma juhlallisine avajaisineen ja päätösseremonioineen.