Etelä-Savon ammattiopiston kokkiopiskelijat Salla Manninen ja Riikka Karjalainen osallistuivat Leningradin alueella Kingiseppissä järjestettyihin Kultainen kapusta -kilpailuihin joulukuussa 2016. Mukanaan heillä oli hotelli-, ravintola- ja cateringalan opettaja Anne Piispa.

Matkan tarkoituksena oli kartuttaa kilpailukokemuksia venäläisen yhteistyökumppanin kanssa sekä kehittää kokkikisoihin valmentautumista ja kulttuurin vaihtoa. Kyseinen kilpailutoiminta on Venäjä-verkoston ja Kaakkois-Suomen ammatillisten oppilaitosten yhteistyötä jota tullaan jatkamaan, mikäli rahoitusta saadaan jatkumaan. Venäläisillä on halu kehittää omaa kilpailutoimintaansa Word Skills-kilpailujen tasolle. Kilpailut pidetään joka toinen vuosi Suomen puolella ja joka toinen Venäjällä.

Kilpailumatka oli opiskelijoille avartava kokemus, joka osoitti myös venäjän kielen osaamisen tärkeyden.