Esedun joukkue osallistui kutsuttuina Pietarin alueellisiin ammattitaitokilpailuihin syyskuussa 2016. Joukkueeseen kuuluivat hiusalan opiskelija Tiia Mökkönen ja hänen opettajansa Pirjo Saarinen, autoalan opiskelija Väinö Naukkarinen ja hänen opettajansa Pekka Pesonen sekä eksperttinä hotelli-, ravintola- ja cateringalan opettaja Jaana Kovanen. Kilpailujen lisäksi matkaohjelmaan kuului myös vierailu autoalan oppilaitoksessa nimeltään Teknikum Avtoservis.

Ammattitaitokilpailut ovat Venäjällä kovassa nosteessa ja myös alueelliset kilpailut ovat isoja tapahtumia. Kilpailu järjestettiin Pietarin kaupungin ulkopuolella EkspoCenter -messukesuksessa. Alueellisista ammattitaitokilpailuista karsitaan osallistujat kansallisiin mestaruuskilpailuihin.

Esedun opiskelijat osallistuivat kutsuttuina kansainvälisinä kilpailijoina eivätkä voineet sijoittua kilpailuissa. Kokemus oli hyvä ja avartava.