Yhteistyökoulujen ja työssäoppimispaikkojen etsimistä Pietarissa

Airi Leino 22.9.2014


 • College of tourism and hotel service, KV-koordinaattori

  College of tourism and hotel service, KV-koordinaattori


 • Kokkiopiskelijat tunnilla

  Kokkiopiskelijat tunnilla


 • Videolta katsotaan, miten tehdään

  Videolta katsotaan, miten tehdään


 • Russian College of Traditional Culture, KV-koordinaattori (vas.) ja rehtori

  Russian College of Traditional Culture, KV-koordinaattori (vas.) ja rehtori


 • State college of Construction Works kv-koordinaattori,Noora (SAMI) ja rehtori

  State college of Construction Works kv-koordinaattori,Noora (SAMI) ja rehtori


 • Solo Sokos Hotel Palace Bridge Elena(vas. KAO), Olga, Larissa

  Solo Sokos Hotel Palace Bridge Elena(vas. KAO), Olga, Larissa


 • Solo Sokos Hotel Palace Bridge, Helmut ja Kennet

  Solo Sokos Hotel Palace Bridge, Helmut ja Kennet


 • College of tourism and hotel service, rehtori

  College of tourism and hotel service, rehtori


ma 22.9.2014
Saapuminen Pietariin ja majoittautuminen Ambassador-hotelliin
Prospekt Rimskogo-Korsakova 5-7, Metro Sadovaya
Neljän tähden hotelli, siisti, hieman syrjässä ydinkeskustasta, mutta metroaseman lähellä, edullinen tällä hetkellä

ti 23.9.2014
College of tourism and hotel service (Matkailucollege)
Osoite Naberezhnaja Obvodnogo kanala 154 a. Metro Narvskaja

Matkailu- ja hotellipalvelujen kampus, jossa toimii myös heidän oman hotellinsa ”Junost”.
Koulutusalat: mainosala, ravitsemusalan elintarviketeknologia, kokki, kondiittori, matkailu, logistiikan operatiivinen toiminta, hotellipalvelut, palvelujen järjestäminen ravitsemuspalveluissa, kauppa, kulutustavaroiden tuotetieto ja laadun tutkiminen, rakentaminen.

Heillä on viisi kampusta, 2500 opiskelijaa, 500 työntekijää, alueen suurin matkailualan oppilaitos, ns. resurssioppilaitos, uusimmat laitteet ja kouluttavat myös opettajia.
Resurssikeskus järjestää seminaareja, tapahtumia, joissa on mukana työnantajia, opiskelijoita ja opettajia. 30.10.2014 heillä on ravintolapalvelujen kehittämisseminaari ja he pyysivät luennoitsijaa aiheena kestävä kehitys ravintolassa. Venäjän verkosta etsitään sopivaa luennoitsijaa.

Vaihdettiin yhteystietoja. He olivat kiinnostuneita yhteistyöstä ja lupasimme lähettää malliksi meidän Kupchino collegen kanssa tehdyn sopimuksen. Mahdollinen yhteistyökumppani. Kv koordinaattori puhuu englantia, mutta emme päässeet hänen kanssaan keskustelemaan enempää. Yhteistyösuunnitelmat ja koulu vaatii lisätutustumista.

Söimme lounaan koululla opetusravintolassa.

Russian College of Traditional Culture
Dalnevostochyi prospekt 51, metrot: Lomonosovkaya, Prospekt Bol’shevikov, Ulitsa Dybenko

Collegen ammattialoja: käsi- ja taide (puulle maalaus, puun kaiverrus, posliinimaalaus, lakkaminiatyyri, vaatetus, kobeliiniryijytekniikka), hitsaus, palvelualat, kokki, kondiittori, catering, parturi-kampaaja, automekaanikko

Kv-vastaava ei puhunut englantia. 30 opiskelijaa matkailukoulutuksessa, 1500 opiskelijaa koko koulussa, 500 työntekijää, joista 250 on opettajia.
Valtion koulu, joten valtiolta rahoitusta: Heillä on ns. orpojen koulu, jossa orvot opiskelevat. Tutkinnon suoritettuaan he saavat oman asunnon.

Meidät vierailevat koulut kutsuttiin 8.4.2015 pidettävään kansainväliseen opiskelijakonferenssiin, jossa tavoitteena on tutustuttaa Pietariin. Viimeksi teemana oli Eremitas 250 v. Kampaus, ravintola, vaatetuksen opiskelijat esittelevät tuotteitaan ja parhaat palkitaan.Ei potentiaalinen yhteistyökoulu marata alalle.

ke 24.9.2014
Saint Petersburg State college of Construction Works and Urban Management Rakennusteollisuuden ja kaupunkitalouden college
os. Ulitsa Rustaveli
Aloja ovat mm. rakentaminen, arkkitehtuuri, talotekniikka, maanrakennus, talous- ja kirjanpito, matkailu, hotellipalvelut, ict, design

Matkailukoulutusta aloitettu syksyllä 2014, 2500 opiskelijaa, 350 työntekijää

Rehtori esitteli ajatusta suomalaisen collegen perustamista Pietariin. Hän on omalta puoleltaan selvittänyt Venäjän lainsäädännön ja toivoi, että SAMI voisi selvittää Suomen lainsäädännön. Riitta Mielosen mukaan Ekami on ollut jo selvittämässä 10 vuotta yhteisoppilaitoksen perustamista Pietariin saman oppilaitoksen kanssa. Asia ei ole edennyt.

Kutsuttiin KV rakennusalan konferenssiin, jonka järjestävät Pietarin kaupunki ja Leningradin aluehallinto. Tavoitteena on laadun varmentaminen rakennusalalla ja miten sitä opetetaan koulutuksessa. Ajankohta on toukokuun lopussa. KV koordinaattori lähettää lisätietoa.

Solo Sokos Hotel Palace Bridge
osoite: V.o. Birzhevoi Pereulok 2-4, Metro: Vasileostrovskaya

Seitsemän vuotta sitten avattu viiden tähden hotelli. Executive chef Kennet Lindberg on suomalainen. Ravintolapäälllikkö on saksalainen.
He ottavat opiskelijoita mielellään työssäoppimaan vähintään kuukaudeksi. Kielivaatimus on englanti, mutta on hyvä, jos osaa myös venäjää. Palveluasenne on tärkein.