Noora Juuti
Etelä-Savon ammattiopisto ESEDU
Oppilas

ProfMasterOK-kilpailussa Pietarissa 22.-25.5.2017

Tekniikan- ja liikenteen ala

Etelä-Savon ammattiopiston rakennusalan opiskelija Bernhard Valentin osallistui 22. - 25.5. 2017 Pietarissa, Rakennusalan ja kaupunkitalouden ammattiopistossa järjestettyyn ProfMasterOK-kilpailuun. Matkalla olivat mukana myös rakennusalan opettaja Mika Lepistö ja koulutusvientivastaava Noora Juuti. Ensimmäisenä kilpailupäivänä 23.5. kilpailtiin laatoituksessa ja rappauksessa. Päivän päätteeksi risteiltiin Pietarin kanavia pitkin. Toisena päivänä 24.5. oli luvassa esittävän taiteen osio (laulu, tanssi, videoesitys, runo jne.) Kilpailu huipentui toisen kilpailupäivän iltana konserttitalossa järjestettyyn konserttiin, jossa päätähtinä olivat itse kilpailijat esityksineen.

Kilpailussa oli 34 osallistujaa eri puolilta Venäjää ja Suomea sekä myös kilpailijoita Kazakstanista ja Valko-Venäjältä. Suomalaiset opettajat ottivat osaa tuomarityöskentelyyn ja pääsivät näin vertailemaan eri maiden käytänteitä keskenään sekä verkottumaan. Noora osallistui myös ensimmäisenä kilpailupäivänä järjestettyyn seminaariin. Opiskelijat puolestaan pääsivät tutustumaan toisiinsa, ja puhelinnumeroita ja some-yhteystietoja vaihdeltiinkin vilkkaasti aina päivän päätteeksi.

Bernhard ei yltänyt mitalisijoille, mutta hänet palkittiin kunniamaininnalla ammattimaisesta asenteesta. Suurin anti hyvän harjoituksen lisäksi lienee kuitenkin ollut uuteen kaupunkiin, venäläiseen kulttuuriin sekä uusiin ihmisiin tutustuminen. Bernhard totesikin matkan loppupuolella, että hän tulee Pietariin vielä uudelleen.

3 Followers, 0 Following, 9 Posts - See Instagram photos and videos from Bernhard Valentin (@laatoittajapoika)

Katso  

Noora Juuti